Sposób przygotowania

Płocie oczyścić z łusek i sprawić .Dobrze opłukane posolić i odstawić na 30 minut. Cebulę kto ile lubi obrać i pokroić w plastry, przełożyć do rondla i zalać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie(kto ile lubi).Doprowadzić do wrzenia, chwilę pogotować i dosmaczyć solą,cukrem i octem.Rybki panierować w bułce wymieszanej z mąką i usmażyć na rumiano . Ja wlewam trochę gorącej zalewy do słoików, wkładam rybki i zalewam do pełna.Dobrze zakręcam i odstawiam do ostygnięcia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    teraz trzeba tylko wybrać się na rybki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    a ile trzeba octu na 1kg ryb?
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Ja dolewam na tak zwane \'\'oko\'\', trzeba dosmaczyć zalewę ,aby była słodko-kwaśna .Ilość zalewy też zależy od tego czy chcemy je włożyć w słoików(robimy więcej zalewy) ,czy od razu na obiadek(robimy mniej).
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !