Sposób przygotowania

Przygotować ciasto biszkoptowe: ubić białka, dodać cukier, następnie żółtkaa potem lekko wymieszać z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać olej i orzechy. Piec 30 minut w temp. 180 stopni. Przekroić placek na 2 części, by górna była cieńsza. Rozpuścić dwie galaretki w 0,5 litra gorącej wody. Rozmieszać ser z cukrem pudrem i dodać tężejącą galaretkę. Następnie śmietanę, dodać maliny i lekko wymieszać. Wyłożyć na ciasto, przykryć drugim, a wierzch posmarować bitą śmietaną. Można też na wierzch zetrzeć czekoladę by powstały wiórka. SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !