Sposób przygotowania

Twaróg przekładamy do miski, dodajemy do niego całe jajko, 2 łyżki budyniu o smaku krówki, łyżeczkę cukru waniliowego i cukier do smaku. Przy użyciu widelca mieszamy twaróg z pozostałymi składnikami. W zależności od tego, jaki lubimy, możemy dodać trochę śmietany, żeby go rozrzedzić.
Całe jajko roztrzepujemy z mlekiem, następnie powoli dosypujemy( możemy przesiać) mąkę, dodajemy szczyptę soli, olej i mieszamy przy użyciu trzepaczki lub miksera ciasto naleśnikowe. W miarę potrzeby dolewamy wodę( może być gazowana mineralna). Ciasto nie może być zbyt gęste, żeby ładnie rozprowadzało się po patelni. Naleśniki smażymy na patelni) możemy ją natłuścić kropelką oleju lub słoninką. Na naleśniki nakładamy masę twarogową i składamy je. Tak przygotowane naleśniki ponownie podsmażamy ze względu na jajko, które dodane zostało do masy twarogowej. Naleśniki podajemy ze śmietaną i/lub dżemem. Z podanych składników wyszło mi 12 dużych naleśników.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    ale apetyczne....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takich naleśniczków z nadzieniem z krówki nie jadłam :) a warto chyba spróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra54

    Pycha!!!!!!!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ładnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    oryginalny pomysł i-bardzo podoba mi się dodatek budyniu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    moje najlepsze danie;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam wszystkie naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !