Sposób przygotowania

Filet z indyka oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Starannie natrzeć przyprawą do indyka, ułożyć w szklanym naczyniu i odstawić na dwie godziny w chłodne miejsce. Z każdej strony lekko podpiec na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i dusić pod przykryciem 15 minut. Śmietanę wymieszać z pieprzem ziołowym, solą ziołową i ziołami prowansalskimi. Dodać do bulionu z mięsem, wymieszać i na małym ogniu gotować 10 minut.

Brokuł umyć pod bieżącą wodą, podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Osączyć na sicie.

Na półmisku ułożyć różyczki brokuła, na nich ułożyć kawałki mięsa i całość zalać sosem śmietanowo-ziołowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Smacznie się zapowiada :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Takie połączenia to ja lubię!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Brokuły, indyk, sos śmietanowy.... Mmm rewelacja!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    mmm pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale. Zdrowe, smaczne danie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !