Sposób przygotowania

1 litr wody zagotować, dodać szponder wołowy, ziele angielskie, liść laurowy i 2 łyżki warzylionu. Gotować do pół miękkości wołowiny. Kartofle obrać ze skórki, pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodać do zupy, gotować aż wszystko będzie miękkie, na koniec dodać śmietanę, nie gotować. Doprawić pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    spróbuję taką zrobić na małosolnych
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Ja nie lubię kwaśnej ogórkowej
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ale mi narobiłaś smaka...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    muszę zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !