Sposób przygotowania

Żóltka oddzielamy od białek i ubijamy w kąpieli wodnej z cukrem, mąką i mlekiem, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywno. Śmietanę ubijamy, mieszamy z cukrem waniliowym. Dodajemy z posiekanymi orzechami i pianą do masy żółtkowej. Mieszamy i dzielimy na pół. Jedną część mieszamy z kakao, a drugą z kawą. Wafle kładziemy na blasze wyłożonej folią spożywczą. Smarujemy masą kawową, przykrywamy drugim waflem i wykładamy masę kakaową. Przykrywamy trzecim waflem. Mrozimy około 5 godzin. Lody dekorujemy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Kroimy nożem zanurzanym w gorącej wodzie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !