Sposób przygotowania

Duże ziemniaki gotujemy w mundurkach. Następnie je przestudzamy. W dalszej kolejności przecinamy na pół i wydrążamy tworząc owalne foremki. Musimy pamiętać, iż trzeba to robić delikatnie, bo ziemniaka można łatwo uszkodzić. Na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy ugnieciony widelcem miąższ z ziemniaków, który został po wydrążeniu. Przyprawiamy wszystko solą, pieprzem i ziołami. Całość smażymy jeszcze chwilę mieszając, aż uzyskaskamy jednolitą masę. Wypełniamy nią wydrążone ziemniaki, a w międzyczasie rozgrzewamy piekarnik. Kartofle posypujmey startym serem. Ja polałam jeszcze z wierzchu oliwa z oliwek aromatyzowana oregano. Zapiekamy aż do zrumienienia wierzchu. Ziemniaki podałam z sosem majonezowo-jogurtowym z wyciśnietym czosnkiem. Było pycha.

Świetny pomysł na nudne ziemniaki, tym bardziej ze niestety w polsce kupno ziemniaków wiąze sie z rosyjska ruletka.. nigdy nie wiesz co jest w srodku czy beda smaczne, czy sie rozgotuja czy bedza jak karma dla świn:) moje własnie były takie sobie ale zrobione wg tego przepisu super.

Pomysł: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,101842511,101842511.html

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Muszę spróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super pomysl
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie takie zapieczone ziemniaczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    ale ślicznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszniutkie
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !