Sposób przygotowania

Nie wiem czy tak smakuje prawdziwe fish and chips ale nam smakowało bardzo. Panierka była rewelacyjna.

Filety dorsza rozmrażamy, studzimy papierowym ręcznikiem. Ja skropiłam cytryna na 10 minut. W misce mieszamy mąkę z mąką kukurydzianą - u mnie bułka tarta ktora zagęściła ciasto - z proszkiem do pieczenia i solą. W innym naczyniu mieszamy piwo z jajkiem i połączyć z sypkim składnikami do momentu uzyskania gładkiego ciasto. Rybę zanurzamy w cieście i smażymy w głebokim tłuszczu na jasnozłoty kolor. Po usmażeniu rybę osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z frytkami i cytryna oraz sosem worchester.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    złociste frytki, rumiana rybka - coś dla mnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Brzmi znajomo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !