Sposób przygotowania

1. Farsz: cebule obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj mielone mieso, podsmaż. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
2. Ciasto: margarynę stop, ostudź. Makę wymieszaj z margaryną, 4 jajkami, śmietaną i drożdżami, oprósz solą. Zagnieć gładkie ciasto. Rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. napełnij farszem, zlep, formując pierogi. Ułuż na blasze. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 40 min. w temp. 170 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    oooo czegoś takiego nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    zapowiada się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !