Sposób przygotowania

Bułkę pokrój na osiem grubych plastrów, wyjmij miąższ (zostawiając skórkę), a skórki zrumień na patelni. W rondelku stop masło, dodaj mąkę, zrób białą zasmażkę, rozprowadź ją bulionem, dodaj sól, pieprz, sos tabasco, sok z cytryny i cukier. Całość wymieszaj i podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Następnie połącz ze śmietaną i zieloną pietruszką, znowu wymieszaj.
Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem, wlej połowę sosu i ułóż zrumienione krążki bułki. W każdy wbij po jaju, zalej pozostałym sosem, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj około 10 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !