Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z ognia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 kg
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tłuszcz do smażenia 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z ognia

Paprykę podpiec na blasze, ściągnąć z niej skórkę. Cebulę pokroić w kostkę, przysmażyć na patelni. Dodać paprykę i smażyć ok 15 min. Śmietanę wymieszać z mąką, doprawić solą i pieprzem, zalać nią paprykę i dusić jeszcze 10 min. Pod koniec dodać pokrojony czosnek i wymieszać. Można podawać z ziemniakami lub z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.06.2011 09:23
Ciekae,lubie papryke pod kazda postacia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak