Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto,podzielić na dwie części i schłodzić.Po 30 minutach wyjąć i rozwałkować jedną część.Wylepić nią blaszkę wysmarowaną masłem.Rabarbar obrać,pokroić na kawałki i rozłożyć na ciasto.
Białka ubić na sztywno,dodając cukier.Pianę bezową rozsmarować na rabarbarze.Drugą część ciasta zetrzeć na tarce o grubych oczkach na pianę bezową.Piec 40 minut w 180 st.C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    uwielbiam ciasta z rabarbarem
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    bardzo taki lubię
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    prosty i smaczny placuszek
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny placek
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    już niedługo będzie rabarbar, będą wypieki...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !