Sposób przygotowania

Robimy ciasto z mąki, masła, jaja i cukru. Wkładamy na 15 minut zawinięte w foli do zamrażalnika. Wylepiamy nim formę i mocno nakłuwamy. Pieczemy 15 min w 180 stopniach. Robimy budyń - 2 szt w 500ml mleka i odstawiamy do przestygnięcia. Robimy 2 galaretki w 500 ml wody i wkładamy do lodówki aby zaczęły tężeć. Truskawki myjemy , obieramy i kroimy w plasterki. Na tartę zimną wykładamy pół ciepły budyń i układamy truskawki. Całość zalewamy tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam tarty więc na pewno wypróbuję przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszniutka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !