Sposób przygotowania

Fenkuł przekroić na pół, wyciąć głąb, a resztę pokroić w paseczki. Natkę oddzielić i drobniutko posiekać (ok. 2 łyżek). Cebulę obrać i pokroić w półtalarki. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić koper i cebulę, oprószyć pieprzem i połową łyżeczki soli. Przykryć i dusić 5 minut, mieszając często.
Obrane ziemniaki pokroić w plasterki, dodać do rondla z fen kułem, wsypać resztę soli. Smażyć 3 minuty cały czas mieszając. Następnie wlać wodę, przykryć i dusić aż ziemniaki będą miękkie. Przed podanie posypać posiekaną natką fenkułu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    co to jest fenkuł?
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    to koper włoski :-)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    głos ode mnie za fajny pomysł na ziemniaki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !