Sposób przygotowania

oddzielić białka od żółtek i ubić z cukrem na sztywno,dodać żółtka w międzyczasie wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia przesiać i dodać do ubitych jajek z cukrem delikatnie wymieszać łyżką wylać na blachę wyłożoną papierem i upiec w temp.180st.ok.20min.wyjąć wystudzić przekroić biszkopt na dwie części,2 galaretki rozpuścić w 1/2l.wrzątku ubić śmietanę na sztywno i dodać tężejącą galaretkę wymieszać wylać połowę na biszkopt przykryć drugim plackiem i wylać resztę masy wstawić do lodówki aby stężało obrać porzeczki umyć i rozpuścić pozostałe galaretki w 3/4l wrzątku odstawić do schłodzenia,na ciasto położyć porzeczki i wylać tężejącą galaretkę odstawić do schłodzenia,można też użyć innego smaku galaretki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    uwielbiam takie letnie ciasta
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ale piękny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    mniam pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ale pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ależ apetyczny placuszek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smakowicie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ale pychotka :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    wygląda bardzo apetycznie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    dobre do kawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !