Sposób przygotowania

Oczyszczoną gęś myjemy odcinamy szyję i skrzydła i nacieramy przyprawami i zostawiamy na 1 godzinę,potem polewamy tłuszczem skrapiamy wodą i dusimy w trakcie polewamy wytworzonym sosem.Gdy mięso można będzie oddzielić od kości to je wyjmujemy usuwamy kości a mięso kroimy na mniejsze kawałki.Fasolę płuczemy zalewamy wodą na 2 godziny i gotujemy,parówki obieramy kroimy na 2 cm kawałki,łączymy z mięsem fasolą i koncentratem pomidorowym.Cebulę obieramy drobno siekamy,boczek kroimy w kostkę i lekko go zrumieniamy,dodajemy cebulę i podsmażamy następnie mieszamy z mąką i lekko zarumieniamy,łączymy z mięsem i chwilkę razem podduszamy i doprawiamy do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !