Sposób przygotowania

Pierś z indyka pokrój w paski. Umyte szparagi cienko obierz, odetnij zdrewniałe końce i przekrój wzdłuż na pół. Dymki umyj, pokrój w skośne plasterki. Umyte pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
Na rozgrzanej patelni smaż szparagi na łyżce oleju ok. 5 minut, cały czas mieszając. Na drugiej patelni, rozgrzej kolejną łyżkę oleju, przysmaż mięso, dopraw pieprzem i solą, przełóż do miseczki i odstaw. Na tej samej patelni duś pieczarki 4 minuty, dodaj dymki, połówki pomidorków i duś jeszcze 2 minuty. Wlej śmietankę i zagotuj. Dodaj mięso, całość dopraw solą, pieprzem, słodka papryką i sokiem z cytryny.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na niej 4 kromki chleba i na każdej połóż kilka usmażonych szparagów, przykryj je mięsem w sosie i posyp startym serem. Zapiekaj ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni. Udekoruj listkami mięty i od razu podawaj.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !