Sposób przygotowania

Zebrane kwiaty przesypujemy do miski i zalewamy 2 szklankami wrzątku, a następnie odstawiamy na 5-6 godzin. Po tym czasie dokładnie odciskamy kwiatki (najlepiej przez gazę), a następnie wciskamy sok z cytryny uważając, aby nie wpadły pestki, bo wtedy syrop będzie miał smak goryczki. Następnie dodajemy cukier i miód i podgrzewamy cały czas mieszając, a następnie na wolnym ogniu gotujemy ok. 15 minut. Gorący syrop przelewamy do małych słoiczków, zakręcamy je i ustawiamy dnem do góry. Kiedy nasz miód będzie już zimny ustawiamy prawidłowo słoiczki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pychotka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !