Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i wyluzować kośći.Natrzeć na zewnątrz i wewnątrz przyprawami i 2 ząbkami roztartego czosnku. Zwinąć ciasno i zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Mięso zemleć wraz z wątróbką.Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę i drobno pokrojoną i usmażoną na oleju cebulkę, jajko, pieprz, sól i pokrojoną drobno natką pietruszki. Dokładnie wymieszać.Na rozłożonego kurczaka wyłożyć masę mięsną. Zwinąć i zaszyć.Tuszkę włożyć do rękawa do pieczenia i piec ok. 1,5 godź. w 180*C
Na 20 min. przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, aby kurczak się ładnie zarumienił.

Komentarze

  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale super mięsko ale ja tak nie \'umieć \' tzn. nie potrafie wyluzować tych kostek z kurczaczka ;(
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Nie ma sprawy, masz zamówiony kurs! I to gratis!
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Nie ma sprawy, masz zamówiony kurs! I to gratis!
  • -1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Naprawdę ????? Super kiedy ? juz sie ciesze i razem go pochłoniemy :0)
  • -2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    O, nie nie, na pochłanianie się nie piszę! Ja Ci tylko pokażę jak te gnaciki wyjąć.
  • -1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    A Ty kto jesteś Krycha ???? z kądś cie znam że chcesz mi pokazać ?
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Nie znasz mnie, ale co Ci szkodzi poznać?! Życzliwa ludziom jestem!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Ja też sie pisze na pochłanianie takiej galantynki, do tego widzę jeszcze na kurki można sie u Henryki załapać;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    hm...Janusz i \"życzliwa\" ? No ok, trzeba być tolerancyjnym ponoć;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przymierzam się do zrobienia takiej galantyny już dłuższy czas.... I wciąż mam obawy... A tak apetycznie się prezentuje:))
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jolanta, kurki są produkcji Pyzy! W smaku cudeńko!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Przyłączam się do wielbicieli Pani kuchni. I zabieram przepis do ulubionych.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    śliczna
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    najleprze takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pod mój smak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !