Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie.

Polędwiczkę kroimy w cienkie paseczki, marynujemy w 2 łyżkach sosu sojowego, oleju sezamowym i pieprzu - odstawiamy najelpiej na 1-2 godziny (najlepiej zrobić rano).

Paprykę kroimy w cieniutkie paseczki, cebilę w kostkę, dymkę siekamy.

W woku rozgrzewamy 2 łyzki oliwy, dodajemy pojedynczo paki mięsa smażymy ok 3-4 minut, dodajemy cebulkę, smażymy następne 2 minutki , na koniec paprykę, kiełki, zieloną część dymki i smażymy jeszcze 3-5 minut.

Na koniec dodajemy ryż, przyprawiamy, polewamy jeszcze 3 łyżkami sosu sojowego (można więcej:)), podsmażamy. Dekorujemy zieleniną. Danie gotowe - szybko i smacznie:) Polecam!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ciekawa jestem takiego połączenia smaków, bo wygląda znakomicie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    ciekawe jak smakuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Prezentuje się wyśmienicie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    lubię takie smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !