Sposób przygotowania

Wsypuję mąkę, cukier puder i daję masło i siekam nożem aż się połączą. Potem dodaję reszta składników (prócz czekolady białej) i wyrabiam ciasto. Powinno być jędrne lekko tłuste. Wkładam na 15-20 minut do zamrażarki Chłodne ciasto rozwałkowuję na ok 0,5-0,8 cm i wycinam kółka.Na kółku kładę kawałek czekolady białej i przykrywam drugim kółkiem. Zamykam dookoła przyciskając widelcem.Ciasteczka układam na papierze do pieczenia i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180C na nie więcej niż 10 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    szkoda, że bez zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !