Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść szybko kruche ciasto,Zawinąć w folię i włożyć do lodówki.Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki.W rondelku rozgrzać masło i dodać pokrojone jabłka.Wymieszać z cukrem i cukrem waniliowy..Wlać 3 łyżki wody i dusić ok 10 minut,aby jabłka pokryły się tłuszczem i karmelem.Przełożyć do naczynia żaroodpornego.Ciasto rozwałkować na okrągły placek i przykryć nim jabłka.Brzegi wcisnąć do środka.Piec w temp.200st.C ok.35 minut.Po wyjęciu z piekarnika lekko przestudzić.Przykryć naczynie talerzem i szybko odwrócić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    apetyczna
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    oj zjadłabym coś takiego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    fajna , z jabłkami są zawsze smaczne ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Uwielbiam tartę z jabłkami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    Bardzo dobry deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !