Sposób przygotowania

Produkty na ciasto: mąkę, jaja, wodę, łyżkę oleju i łyżeczka soli. Zagnieść ciasto, rozwałkować i wykrawać uszka.
Produkty na farsz: drobno pokrojone pieczarki i cebulę podsmażyć na odrobinie oliwy. Dusić na małym ogniu, dodają kostkę rosołową i pozostałe przyprawy. Ostudzić i nadziewać uszka. Zagotować w osolonej wodzie, do wypłynięcia na wierzch.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    z grzybami najlepsze są
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    mniamniuś, uwielbiam uszka z grzybami... własej roboty są genialne, z barszczykiem mmm pycha!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    idealne do barszczu czerwonego! pycha!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    idealne do barszczu czerwonego! pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    i aż barszczyku się zamarzyło.... :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pięknie zlepione :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje ulubione ,są pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    tez bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    dlaczego ja tylko uszka robię na wigilię , pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    uwielbiam takie uszka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie pierozki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !