Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jagód i porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczka 70 dag
jagody 30 dag
cukier 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jagód i porzeczek

Owoce przebierz, umyj. Z porzeczek usuń szypułki. Jagody i porzeczki razem z cukrem wsyp do rondla. Doprowadź do wrzenia. Mieszając, gotuj na dużym ogniu 10 min. Dżem przełóż do słoiczków, zapasteryzuj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 25.11.2013 08:31
pyszne zapasy
jeta72 19.08.2013 17:02
rewelacja!!!
Bernadeta1 03.08.2013 23:58
bardzo smaczny taki domowy
fotoviderek 09.07.2013 12:49
Fajna mieszanka :)
Dorota37 28.12.2012 07:27
dobry na zimę
Robert10 23.06.2012 19:24
znakomity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak