Sposób przygotowania

2 szklanki mąki
1 szklankę wody gazowanej
1,5 szklanki mleka
szczypte soli
2 jajka
3 łyżki oleju



Wszystkie składniki dokładnie miksujemy, a następnie na patelni smażymy po obu stronach cienkie naleśniki.

pokrzywy gotujemy 1-2 minuty w osolonej wodzie, następnie wyjmujemy łyżką cedzakową i drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostke i smażymy na margarynie, gdy jest miękka zdejmujemy z ognia i mieszamy z pokrzywą, doprawiamy do smaku pieprzem i solą (nie załujemy przypraw aby farsz miał wyrazisty smak). Każdy naleśnik smarujemy niewielką ilością farszu i składamy go. panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na oleju po obu stronach na rumiany kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne i te korzystanie z darów natury ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    nigdy nie jadłam pokrzywy, ale Twoje krokiety ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    muszą być smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !