Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydzianka z dymką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 80 dag
kukurydza w małej puszce 1 op
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
woda 1 szklanka
oliwa 3 łyżki
pieprz
sól
natka pietruszki
bulion drobiowy 3 i 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydzianka z dymką

Ziemniaki wyszorować, cienko obrać, a następnie pokroić w grubą kostkę. Oczyścić dymki, pociąć je na kawałeczki. Połowe podsmażyć na oliwie. Dodać ziemniaki, zalać bulionem oraz wodą. Całość doprowadzić do wrzenia po czym zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 15-20 minut. Kiedy ziemniaki będą zupełnie miękkie, połowę wyjąć a resztę zmiksować razem z wywarem. Dodać odłożone ziemniaki i kukurydzę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać pozostałymi kawałeczkami dymki i udekorować natką z pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 21.09.2011 18:30
super
romanrafal
romanrafal 08.08.2011 18:32
pyszna
gosia47-47 03.06.2011 10:09
pycha
halinka1011 03.06.2011 09:36
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak