Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszorować, cienko obrać, a następnie pokroić w grubą kostkę. Oczyścić dymki, pociąć je na kawałeczki. Połowe podsmażyć na oliwie. Dodać ziemniaki, zalać bulionem oraz wodą. Całość doprowadzić do wrzenia po czym zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 15-20 minut. Kiedy ziemniaki będą zupełnie miękkie, połowę wyjąć a resztę zmiksować razem z wywarem. Dodać odłożone ziemniaki i kukurydzę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać pozostałymi kawałeczkami dymki i udekorować natką z pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !