Sposób przygotowania

Ziemniaki wyszoruj, delikatnie zeskrob skórkę. Przełóż do garnka, zalej wodą, posól i doprowadż do wrzenia. Następnie zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Jajka ugotuj na twardo w lekko posolonej wodzie, wyjmij, przestudż, obierz i pokrój na cząstki. Marchewki i cebulę obierz, dymki oczyść. Warzywa potnij na kawałki. Marchew gotuj 5 minut w bulionie, odcedż wywar zachowaj. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę, oprósz mąką, zasmaż. Mieszając dolewaj zimne mleko i wywar z gotowania marchewki. Sos zagotuj, wymieszaj z musztardą i przypraw do smaku. Wszystkie warzywa podgrzej w sosie. Wyłóż na talerze podawaj z jajkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !