Sposób przygotowania

Jaja rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubuj na sztywno, pod koniec dosypując cukier. Połącz z żółtkami, dodaj obie mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Biszkopt rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni temperatury. Piecz 20 minut , wystudż i rozetnij na 2 placki. KREM;agrest zalej połową szklanki wody, dosyp 3 łyżki cukru. Gotuj 10 minut. Żelatynę namocz, rozpuść podgrzewając.Śmietanę ubij na sztywno. Połowę bitej śmietany połącz z twarogiem, resztą cukru , cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Dodaj żelatynę i agrest, wymieszaj. Placki przełóż kremem. Na wierzchu rozsmaruj pozostałą śmietanę, schłodż. Gotowe ciasto potnij na trójkąty, udekoruj agrestem i drobno startą czekoladą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !