Sposób przygotowania

1. Żółtka ucieramy z 3 łyżkami cukru. Białka i śmietankę ubijamy osobno, dodajemy po 3 łyżki cukru. Wkładamy do żółtek. Mieszając,wlewamy rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę. Wlewamy do salaterek. Odstawiamy do stężenia.
2. Owoce myjemy i osuszamy. Połowę wkładamy do małych pojemników. Zalewamy rozpuszczoną w 1/2l wrzątku i nieco ostudzoną galaretką. Gdy stężeje, pojemniki zanurzamy w gorącej wodzie, wyjmujemy i odwracamy. Galaretki wykładamy na deser. Pozostałe maliny miksujemy z resztą cukru. Polewamy deser.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    takie deserki są najlepsze! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny deserek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !