Sposób przygotowania

Białą i ciemną czekoladę stopić w kąpieli wodnej.Miseczka z czekoladą nad garnkiem z gorącą wodą.Dodać do masy łyżkę świeżego masła.Rozetrzeć na gładką masę.Ciastka przełożyć do foliowego woreczka i rozbić wałkiem.Pozostawić średnie okruszki, Przesypać do czekolady.Drobno potarty imbir również dodać do masy czekoladowej.Okrągłą tortownicę lub foremkę z niskim brzegiem wyłożyć folią spożywczą.Przełożyć masę do foremki.Foremkę wstawić do lodówki do zastygnięcia na kilka godzin.Można udekorować bitą śmietaną i truskawkami lub innymi ulubionymi owocami.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !