Sposób przygotowania

Mąkę, sól, masło mieszamy na sypko. Dodajemy 3/4 sera i wodę. Ciasto zagniatamy, formujemy kulę i zawijamy w folię. Pozostawiamy w lodówce około 30 minut.
Przygotowujemy farsz: pieczarki kroimy w cienkie plasterki, cebulę siekamy, wyciskamy czosnek, drobno posiekany boczek. Całość dusimy na rozgrzanej oliwie. Żółtka mieszamy z pozostałą częścią twarogu. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z farszem pieczarkowym. Natłuszczamy formę. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i nakładamy masę serowo-pieczarkową. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !