Sposób przygotowania

Rabarbar pokroić na kawałki,posypać cukrem i zalać sokiem wiśniowym.Ugotować do miękkości.Wyjąć kilka kawałków.Do reszty wsypąć 2 galaretki i zmiksować całość.Odłożyć 2-3 łyżki musu i wymieszać z odłożonym rabarbarem.Resztę musu wystudzić.Żelatynę rozpuścić we wrzątku.Spód tortownicy wyłożyć herbatnikami i zalać tężejącą masą rabarbarową.Schłodzić w lodówce.Śmietanę ubić na sztywno,dodając 1 łyżkę cukru pudru.Połączyć delikatnie z żelatyną i wyłożyć na masę rabarbarową.W śmietanie zrobić łyżką wgłębienia i włożyć w nie rabarbar.Schłodzić całość w lodówce ok 3 godzin.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczniutko
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    na drugi rok będę miała już swój rabarbar
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepyszny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Odpowiedni deser na gorące dni lata.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszny torcik :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !