Sposób przygotowania

Wbić jajka do miski, dodać cukier połączony z cukrem waniliowym. Ubić na puszystą masę. Dodać olej, mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na posmarowaną blaszkę. Umyć śliwki, wypestkować, osączyć i ułożyć na cieście rozcięciem do góry. Piec ok 40 minut. Ciasto zostawić do ostygnięcia. Ugotować budyń i wystudzić. Wystudzony budyń utrzeć z margaryną. Ciasto posmarować masą budyniową tak, by zapełnić wgłębienia z owocami. Wyrównać i polać polewą czekoladową. Ciasto nie należy do wilgotnych ale jest pyszne. Najlepiej smakuje następnego dnia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Świetny przepis. Wypróbuję przy najbliższej okazji :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wygląda znakomicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !