Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę. Kurki umyć, osączyć. Na patelni rozgrzać masło i włożyć grzyby. Kilkakrotnie przemieszać i podlać wodą. Dusić na małym ogniu 15-20 minut. Zostawić do ostygnięcia. Udko ugotować w bulionie, ostudzić i pokroić w średnią kostkę. Ogórki pokroić w plasterki a cebulę w piórka. kukurydzę osączyć z zalewy. Kurki oprószyć solą i wymieszać. Połowę grzybów i pozostałe składniki połączyć. oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać. Dodać majonez. Pozostałymi kurkami obsypać sałatkę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !