Sposób przygotowania

Ze słoniny odkroić 3-4 plastry, resztę pokroić w słupki. Tuszkę perliczki umyć, osuszyć, natrzeć wewnątrz i na zewnątrz solą, pieprzem i rozmarynem, naszpikować słoniną. Wierzch obłożyć plastrami słoniny, związać nicią kuchenną. Odstawić w chłodzie na 24 godziny. Tuszkę ułożyć w żaroodpornym naczyniu, piec godzinę w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać bułką tartą, zwiększyć temperaturę do 230 stopni i polewać rozpuszczonym masłem. Piec około 15 minut, aż skórka będzie chrupiąca.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !