Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie.

W tym czasie kroimy paprykę w paseczki, cebulkę biala częsć w kosteczke, zieloną siekamy, czosnek w drobną kosteczkę

Jajka roztrzepujemy z mlekiem (moze byc smietanka), smazymy na oleju w miarę cienki omlet (ew 2 na małej patelni. Gotowy kroimy na 3-4 cm paski.

W woku rozgrzewamy 2 łyzki oleju, dodajemy czosnek, następnie cebulkę białą, smazymy 2 minuty, dodajemy paprykę, smażymy 5 minut, na sam koniec kiełki fasoli mung. Wykładamy wszystko do miseczki.

Do woka wlewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy ryż, przyprawiamy solą, pieprzem, curry, wlewamy bulion, dodajemy warzywa, dymkę zielonączęść i paseczki z omletu, mieszamy, podajemy w miseczkach.

Ja polałam jeszcze sosem słodkim chilli.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !