Sposób przygotowania

Umytą porcję rosołową wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść i ziele, warzywa prócz pora. Gotujemy rosół . Ugotowany rosół przelewamy do drugiego garnka przez sito. Dodajemy dobrze umytego, pokrojonego na pół plasterki pora.

Gotujemy przez ok. 10 minut pod przykryciem i miksujemy, dodajemy małe kawałeczki serka topionego, mieszamy do rozpuszczenia. Na sam koniec wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Chwilę gotujemy i zdejmujemy z ognia.

Teraz pora na przygotowanie grzanek:
Kromki chleba okroić ze skórek, sam środek chleba kroimy na małą kostkę i skrapiamy go odrobiną oliwy Wsypać pokrojony chleb na suchą, rozgrzaną patelnię co chwilę potrząsając patelnią, aby grzanki się nie przypaliły tylko zrumieniły. Muszą być przyrumienione i chrupiące.

Zupę dekorujemy na talerzu grzankami i pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    smakowita
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    pyszna,najlepsze te grzanki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie zupki z grzankami
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ostatni mało zup robię, ale tą wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !