Sposób przygotowania

Filety przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na 30 minut. Płatki migdałowe siekamy nożem na mniejsze kawałki i mieszamy je z mąką kukurydzianą . Jajko lekko ubijamy z odrobiną wody, moczymy płaty rybne w mące,białku i w migdałach mocno przyciskając, aby jak najwięcej panierki do nich się przykleiło. Rozgrzewamy dość dużo oliwy na patelni i smażymy na rumiano, przekładamy na papierowy ręcznik, aby ociekł z nich tłuszcz. Podajemy z gotowanymi warzywami : kalafior, brokuł, marchewka i dalej według własnego upodobania. Można polać rybę sosem bazyliowym .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawe... ryby z migdałami jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wykwintne połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !