Sposób przygotowania

Pałki przekroić na dwie części, przyprawić solą , pieprzem i majerankiem , obtoczyć w mące i smażymy na złoty kolor z obu stron. Do zrumienionego mięska dodajemy pokrojone jabłko w niewielką kostkę i przyprawiamy majerankiem ok. 1 łyżeczki, wlewamy sok jabłkowy i uzupełniamy wodą aby mięsko było zakryte. Dusimy ok. 20-25 minut na małym ogniu pod przykryciem. Na sam koniec dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. .ja to mięsko serwuję z tłuczonymi ziemniakami. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    muszę spróbować takiej odmiany
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    aromatyczne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !