Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę,podsmażamy i przyprawiamy przyprawą do gyrosa, chwilkę podsmażamy. Ogórki kroimy w pół plasterki, cebulę w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy.

Do naczynia żaroodpornego prostokątnego przekładamy podsmażone mięsko, na mięsko należy rozsmarować połowę ketchupu, na ketchup warstwami kładziemy ogórki i cebulę, na cebulę należy rozsmarować połowę majonezu, na majonez resztę ketchupu, potem rozłożyć warstwę kukurydzy, na kukurydzę rozsmarować resztę majonezu i na wierzch rozkładamy odciśniętą z soku kapustę.

Przykrywamy pokrywą i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. pół godziny 180-200 stopni. To danie jest bardzo dobre na gorąco i dobre na zimno. Smacznego !

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    Też robię zapiekankę gyros, tylko troszkę inną ;)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !