Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w 1/2 l gorącej wody i rozlać po równo do trzech szklanek. Galaretkę rozpuścić w 1/2 l wrzątku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. -1 warstwa:
5 łyżek cukru z 3 żółtkami i kakao, utrzeć, dodać letnią żelatynę, a na koniec 2 ubite białka. Szybko wymieszać, przelać na blachę, równo rozprowadzić po całym dnie i wstawić do lodówki. -2 warstwa:
5 łyżek cukru z 3 żółtkami i 1 cukrem waniliowym utrzeć do białości, dodać letnią żelatynę, a na koniec 2 ubite białka. Szybko wymieszać, przelać na kakaową masę i wstawić do lodówki. -3 warstwa:
schłodzoną śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym, dodać żelatynę i 2 ubite białka. Szybko wymieszać, przelać na jasną masę i wstawić do lodówki aby masa śmietanowa stężała. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę i ponownie wstawić do lodówki. Schładzać w lodówce do zastygnięcia galaretki.

Komentarze

  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super! uwielbiam takie desery
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !