Sposób przygotowania

Maka, jajka, wodę oraz sól zagnieść ze sobą. Na stolnicy rozwałkować ciasto. Na rozwałkowane ciasto położyć margarynę i zawinąć w ciasto. Wałkiem, mocno \"bić\" ciasto. Następnie rozwałkować i zwinąć na 4 części i ponownie \"pobić\" ciasto i rozwałkować. Czynność tą powtórzyć 4 razy. Ciasto zawinąć w ściereczkę i schłodzić w lodówce przez 24godziny. Po tym czasie rozwałkowane ciasto przeciąć na 4 równe prostokąty a następnie każdy prostokąt jeszcze na pół by powstały trójkąty. Trójkąty ciasta zwinąć i uformować w kształt rogalika. Ułożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 20 min w temp. 170\'C. aż się ładnie zarumienią. Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia311

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    smakowicie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    lubię takie słodkości
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nigdy nie robiłam sama tego ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyglądają pysznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    robiłam kiedyś ciasto francuskie na napoleonki-super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Moi chłopcy uwielbiają rogaliki pod każdą postacią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !