Sposób przygotowania

Wodę, sól, margarynę zagotować w garnku i gotować przez chwilkę na małym ogniu. Wsypać przesianą mąkę i szybko wymieszać drewnianą łyżką. Energicznie mieszamy trzymając cały czas na małym ogniu i mieszamy tak długo aż masa stanie się szklista i zacznie odchodzić od brzegów garnka. Zdjąć z ognia i lekko ostudzić, potem wbijamy po 1 jajku, dobrze wymieszać ciasto na gładką masę, a na koniec dodać proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie równe części i upiec każdy placek w oddzielnej blaszce w piekarniku nagrzanym 200 stopni. Piec przez około 15-20 minut. Ważne aby nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Śmietanę ubijamy według przepisu na opakowaniu, na koniec wsypać krem do tortu, dobrze zmiksować. Tak przygotowaną masą przekładamy placki i posypać wierzch ciasta cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !