Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Mielimy. Wsypujemy maki, wbijamy jajko. Doprawiamy sola i pieprzem. Wyrabiamy na gladka mase. Formujemy walek i kroimy w plastry.
Szpinak przebieramy, usuwamy lodygi i myjemy. Nastepnie wsypujemy do wrzatku i gotujemy ok 2 min. Odcedzamy, przelewamy zimna woda. Kroimy.
Cebule i czosnek siekamy i podsmazamy na oleju. Mieszamy ze szpinakiem. Doprawiamy i dusimy. Studzimy.
Na polowe ziemniaczanych plackow nakladamy po lyzce farszu. Przykrywamy pozostalymi plackami i zlepiamy brzegi. Smazymy na glebokim oleju.
Pozostaly szpinak podgrzewamy. Dodajemy jogurt, gotujemy 3 min. Polewamy kotleciki

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !