Sposób przygotowania

oddziel zoltka od bialek. bialka wraz z sokiem cytrynowym ubij na sztywno.pod koniec ubijania dodaj pol szklanki cukru i cukier waniliowy.piane wymieszaj z zoltkami.,obie maki polacz i dodaj do masy. ciasto wymieszaj,rozsmaruj na blasze wylozonej pergaminem.piecz 10 min w temperaturze 200 stopni.wyjmij, poloz na sciereczke,delikatnie usun pergamin,a ciasto zwin i odloz do wystygniecia.z mleka,proszku budyniowego oraz 3 lyzek cukru ugotuj budyń.wystudz go ,a nastepnie utrzyj go z maslem i kremem czekoladowym. ciasto rozwin,posmaruj 2/3 kremu.truskawki ustaw w rzedzie wzdluz dluzszego boku i zwin ciasto.rolade posmaruj reszta kremu i ewentualnie udekoruj połowkami truskawek

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !