Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.
Kaszę ugotować w szkl osolonej wody, odstawić pod przykryciem aż do przestygnięcia.
Wymieszać z serem jajkiem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto wałkować cienko. Lepić pierogi. Ugotować we wrzątku. Podawać ze śmietaną lub skwarkami i tłuszczem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Uwielbiam pierożki z parzonego ciasta .A te z kaszą i serem - pycha .
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super jest !
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super jest !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !