Sposób przygotowania

Mięso opłukać, przełożyć do garnka i zalać 1,5 litra zimnej wody. Zagotować i odszumować. Dodać po kilka sztuk liści laurowych, ziela angielskiego oraz pieprzu w ziarnach. Gotować na małym ogniu.

Marchew, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do wywaru. Odrobinę posolić. Gotować około 30 minut.

Do zupy dodać poszatkowaną kapustę oraz por pokrojony na plastry. Gotować kolejne 10 minut. Jeśli znacznie ubyło wywaru - dolać wody.

Odlać pół szklanki wywaru. Ostudzić. Wymieszać z mąką pszenną i śmietaną. Wlać do garnka. Zagotować. Całość doprawić do smaku solą, czarnym mielonym pieprzem oraz majerankiem. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    bardzo apetycznie wygląda:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super zupa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dla mnie super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Wykorzystywałam kapustę pekińską tylko do sałatek, a tu taka propozycja... Super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ja też wcześniej nigdy nie gotowałam zupy z kapustą pekińską, ale wygląda bardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    fajna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    fajna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    super przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !