Sposób przygotowania

Mąkę przesiać .Mleko podgrzać z masłem i cukrami. Do ok 1/2 szklanki letniego mleka w małym garnuszku w kruszyć drożdże, dodać trochę mąki, zamieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do reszty ciepłego mleka dodać mąkę, wymieszać dodać jajka z żółtkami roztrzepane widelcem, wyrośnięty rozczyn i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Z margaryny, cukru, cukru waniliowego i maki zrobić kruszonkę. Na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia wyłożyć ciasto, posypać kruszonką i ponownie zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 150 stopni przez około 30 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki kuch to mój mąż zajada z masłem i mlekiem
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !