Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Lekko posolić i natrzeć przyprawą do mięs wymieszaną z majerankiem. Przełożyć do pojemnika, szczelnie zafoliować i włożyć do lodówki na ok, 1 godzinę. Zamarynowane mięso przełożyć na blachę wysmarowaną olejem, lekko skropić mięso oliwą, podlać odrobiną wody i upiec w piekarniku nagrzanym 200 stopni . Jak się zarumieni to przełożyć na drugą stronę i dalej pieczemy do zrumienienia się mięsa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam kurczaka, a ten zapowiada się przepysznie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Już czuję zapach tej skórki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !