Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć, natrzeć solą, białym pieprzem i skórką z cytryny. Zawinąć w folię spożywczą i na pół godziny do lodówki. Pomidory umyć, naciąć krzyżyki, zalać wrzątkiem, chwile potrzymać i przełożyć na chwilę do zimnej wody. Obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Obrany czosnek i cebulę posiekać. Bazylię i pietruszkę opłukać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć filety na dość mocnym ogniu, mięso wyjąć na talerz. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę z czosnkiem, dodać pomidory, wino ( jak nie mamy wina, to użyć rosołu drobiowego) i zioła. Doprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i dusić przez około 20-25 minut. Włożyć mięso i obracać co jakiś czas aby się podgrzało. Podajemy z ryżem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !